#BFFdag1: we zijn begonnen en zien u graag

Door 9 juni 20172017, BFF, Events, film, nieuws

Gisteravond 8 juni is het Belgisch Film Festival 2017 feestelijk geopend met de Nederlandse premières van het coming-of-age drama My First Highway van Kevin Meul en de kortfilm Boi van Anthony Nti. De openingsavond werd gepresenteerd door Pieter van der Wielen van het VPRO radio-programma Nooit Meer Slapen, en algemeen directeur van de VPRO Lennart van der Meulen heette de gasten welkom met een speech. Na de film ging Pieter van der Wielen in gesprek met regisseur Kevin Meul en acteur Aaron Roggeman over het maakproces van My First Highway. Zoals het een Belgisch Film Festival betaamt vloeiden de Duveltjes rijkelijk en waren de Belgische hapjes niet aan te slepen.

De openingsfilms zijn tijdens het Belgisch Film Festival nog te zien op vrijdag 9 juni om 22:00 en op zaterdag 10 juni om 16:30. Reserveer hier kaarten >

Tijdens het Belgisch Film Festival krijgen bezoekers voor elke film een gratis biertje aangeboden van Duvel en vaak zelfs een heerlijke Luikse wafel. Kom dus naar het Louis Hartlooper Complex voor wat Belgische gezelligheid dit weekend. We zien u graag! Hieronder alvast een eerste sfeerimpressie van de openingsavond, gemaakt door fotograaf Lion van den Brand.