BFF programma 2018 bekend!

Door 11 mei 20182018, BFF, nieuws

Het volledige programma van het Belgisch Film Festival (BFF) 2018 is bekend en de kaartverkoop is van start. Van 7 t/m 10 juni biedt het BFF de Belgische cinema, een rijke en productieve filmtraditie, het podium dat het in Nederland verdient. Eerder konden we al met trots vertellen dat de Vlaamse komedie Charlie en Hannah gaan uit van Bert Scholiers de 5e BFF editie feestelijk opent op donderdag 7 juni. Scholiers is samen met castleden aanwezig bij deze landelijke première van zijn regiedebuut. Na de film is er eerst een Q&A in de zaal en daarna een borrel met muziek in de foyer.

Op vrijdag 8 juni staan er maar liefst drie landelijke premières op het programma: de Waalse documentaire Enfants Du Hasard van Thierry Michel, het Koerdisch gesproken drama Zagros van Sahim Omar Kalifa, en de beenharde Waalse politiethriller Tueurs van François Troukens en Jean-François Hensgens. Allemaal voorzien van een inleiding en/of Q&A met makers. Om 17:45 is er een borrel die wordt aangeboden door de Afvaardiging Wallonië-Brussel in Nederland, toegankelijk voor publiek.

Op zaterdag 9 juni vieren we ’s avonds de landelijke premières van de Waalse thriller Une Part d’Ombre van Samuel Tilman en het Vlaams-Nederlandse drama Wij van Rene Eller. Van die laatste film zijn de makers aanwezig voor een Q&A en een feestelijke borrel. Eerder op de avond is er een voorgesprek in de foyer met Elvis Peeters, de schrijvers van het gelijknamige boek waar Wij op gebaseerd is. Verder staan die dag op het programma: het Arabisch gesproken oorlogsdrama Insyriated van Philippe Van Leeuw, de Waals-Franse documentaire So Help Me God van Jean Libon en Yves Hinant, en het rauwe Vlaamse drama Cargo van Gilles Coulier. De vertoning van Insyriated is te combineren met een speciaal BFF Ontbijt, vanaf 10:00 in de foyer.

Op zondag 10 juni begint de dag weer om 10:00 met een BFF Ontbijt, te combineren met de vertoning van het Vlaamse drama Vele hemels boven de zevende van Jan Matthys (naar de gelijknamige roman van Griet Op de Beeck). Voor degenen die niet bij de openingsavond konden zijn staat Charlie en Hannah gaan uit nog eenmaal op het programma. Gevolgd door de landelijke première van de Vlaamse documentaire Rabot van Christina Vandekerckhove en de LHC première van de Waalse documentaire Marquis de Walvrin van Grace Winter en Luc Plantier. Het festival sluit af met een knal, want we brengen de Vlaams-Nederlandse misdaadfilm Patser van Adil El Arbi en Bilall Fallah eenmalig naar het doek van LHC. Voor wie het kleurrijke gangsterepos heeft gemist of het graag in een filmtheater wil bewonderen. Napraten kan tijdens de borrel.

Wij zijn trots op een programma vol Belgisch moois en we zien u graag op het Belgisch Film Festival 2018!