#BFFdag2: zon, wafels en Nathalie Teirlinck

Door 10 juni 20172017, BFF, Events, film, nieuws

Vrijdagmiddag 9 juni brak na een regenachtige ochtend de zon door en de speciale BFF wafelkraam van Cineville opende haar luik. Na een dag vol zon, wafels en Belgische lekkernijen beleefde ’s avonds het Frans gesproken Le Passé Devant Nous haar Nederlandse première. In haar speelfilmdebuut schetst de Vlaamse regisseur Nathalie Teirlinck een gevoelig portret van een luxe escorte die onverwacht geconfronteerd wordt met haar zesjarige zoontje, die ze bij zijn geboorte heeft verlaten. Onze eigen explicateur Hanneke Theuws ging na de film met Teirlinck in gesprek over het gevoelige onderwerp van de film, haar werkwijze en het castingproces. Het publiek kreeg ook de kans om vragen te stellen. De film werd voorafgegaan door de Waalse kortfilm On Attend van Dimitri Sterkens.

Le Passé Devant Nous en kortfilm On Attend zijn tijdens het Belgisch Film Festival nog te zien op zondag 11 juni om 21:15. Reserveer hier kaarten >

Tijdens het Belgisch Film Festival krijgen bezoekers voor elke film een gratis biertje aangeboden van Duvel en vaak zelfs een heerlijke Luikse wafel. Kom dus naar het Louis Hartlooper Complex voor wat Belgische gezelligheid dit weekend. We zien u graag! Hieronder een sfeerimpressie van dag 2, gemaakt door fotograaf Kelley van Evert.