#BFFdag3: schrijver Tom Lanoye en de Grande Dames van Sprakeloos

Door 11 juni 20172017, BFF, Events, film, nieuws

Zaterdag 10 juni, op alweer de derde dag van het Belgisch Film Festival, waren er nog meer Duveltjes en wafels, frietekes met zure mayo en zonnestralen. Gelukkig wist het publiek niet alleen hun weg naar het terras te vinden, maar ook naar de zalen voor verkoeling en een Belgische rolprent.

De avond stond in het teken van de Nederlandse première van de boekverfilming Sprakeloos, naar Tom Lanoye’s bestseller van regisseur Hilde van Mieghem. De film vertelt het autobiografische verhaal van een succesvolle schrijver wiens leven overhoop komt te liggen wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. De avond werd gehost door Het Literatuurhuis en na de film interviewde journalist Theo Hakkert in de zaal Hilde van Mieghem, Tom Lanoye en actrice Viviane De Muynck. Het publiek luisterde ademloos terwijl de Vlaamse Grande Dames vertelden over hun samenwerking, vergankelijkheid en de liefde. Schrijver Tom Lanoye was geraakt door de verfilming van zijn boek; een prachtig monument voor zijn moeder en ook zijn vader. Om de première extra feestelijk te maken trakteerde distributeur Paradiso Filmed Entertainment Nederland alle gasten na afloop op drankjes. De voorfilm was de prijswinnende kortfilm Downside up van regisseur Peter Ghesquiere

Sprakeloos en kortfilm Downside up zijn tijdens het Belgisch Film Festival nog te zien op zondag 11 juni om 14:00. Reserveer hier kaarten > En vanaf donderdag 15 juni is Sprakeloos dagelijks te zien in het Louis Hartlooper Complex.

Tijdens het Belgisch Film Festival krijgen bezoekers voor elke film een gratis biertje aangeboden van Duvel en vaak zelfs een heerlijke Luikse wafel. Kom dus naar het Louis Hartlooper Complex voor wat Belgische gezelligheid dit weekend. We zien u graag! Hieronder een sfeerimpressie van dag 3, gemaakt door fotograaf Kelley van Evert.