CHARLIE EN HANNAH GAAN UIT van Bert Scholiers is openingsfilm BFF 2018

Door 26 april 20182018, BFF, nieuws, opening

Het Belgisch Film Festival opent de 5e editie met de Vlaamse komedie CHARLIE EN HANNAH GAAN UIT, het regiedebuut van scenarist Bert Scholiers (o.a. SPRAKELOOS). De film beleeft op donderdagavond 7 juni zijn feestelijke landelijke voorpremière in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. We zijn trots om o.a. regisseur Bert Scholiers en castleden te mogen verwelkomen. Kaarten voor de openingsavond zijn nu te koop.

Belgisch Film Festival

Het Belgisch Film Festival (BFF) is een vierdaags filmfestival dat jaarlijks plaatsvindt in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. De Belgische cinema, een rijke en productieve filmtraditie, krijgt tijdens het festival het podium in Nederland dat het verdient. Het publiek krijgt rauwe en gedurfde lange films, korte films en televisieseries voorgeschoteld, die overtuigen van de veelzijdigheid en creativiteit van onze zuiderburen. De 5e editie van het BFF vindt plaats van 7 t/m 10 juni en is weer een samenwerking tussen de VPRO en het Louis Hartlooper Complex.

CHARLIE EN HANNAH GAAN UIT

Antwerpen, 2016. Een vrijdagnacht uit het bestaan van twee praatgrage jongedames van midden twintig, Charlie (Evelien Bosmans) en Hannah (Daphne Wellens). Een prettig gestoorde romantische komedie over liefde, seks, en – vooral – exen, doorspekt met een handvol fantastische ontmoetingen en nachtelijke uitstapjes die alle wetten van de fysica tarten.

Regisseur Bert Scholiers is vereerd: “Het is een eer om het BFF te mogen openen met onze film. Het festival biedt een aantrekkelijk platform voor Belgische films in alle maten en vormen, en stimuleert hopelijk de creatieve uitwisseling tussen beide landen wat betreft cinema. Laten we de plompe Berlijnse muur tussen België en Nederland zo snel mogelijk slopen, zowel bij het publiek als bij de makers!”

CHARLIE EN HANNAH GAAN UIT is  niet alleen een Vlaamse film maar heeft ook Nederlandse invloeden. Scholiers zegt hierover: “‘Charlie en Hannah’ werd voor 100% in België gefinancierd, maar we hebben tijdens het productieproces steeds hongerig boven de Moerdijk gekeken voor Nederlandse talenten. Er zitten dan ook heel wat jonge Nederlandse acteurs in de film (Steef de Bot, Sigrid ten Napel, Yela de Koning). Ook componist Chrisnanne Wiegel is een rasechte Amsterdammer. Onze poster werd ontworpen door een Nederlandse illustratrice, Dido Drachman.”

CHARLIE EN HANNAH GAAN UIT is een productie van Minds Meet en de Nederlandse distributie is in handen van Windmill Film. Na de première op het BFF is CHARLIE EN HANNAH GAAN UIT vanaf donderdag 14 juni te zien in de bioscoop en op Picl.

klik hier om kaarten te kopen