Hogeschool Utrecht presenteert Black

Door 12 juni 20162016, Events, film

Op zaterdagmiddag was de film Black te zien, met na afloop een Collegetour-achtig interview met hoofdrolspeler Aboubakr Bensaihi. Studenten van het vak Marketingcommunicatie aan de Hogeschool Utrecht hadden speciaal voor deze film promotiemateriaal ontworpen, dat voor en na de voorstelling op het grote scherm te zien was.

De meeste acteurs uit Black hadden geen acteerervaring. Regisseurs Adil el Arbi en Bilall Fallah, wiens film Image vorig jaar het festival opende en de publieksprijs won, gingen onder meer langs bij Brusselse scholen op zoek naar spelers voor in hun Shakespeareaanse drama. Bensaihi werd uitgenodigd voor een casting. Naar eigen zeggen “haatte” El Arbi hem eerst, omdat hij nogal een grote mond had. Maar Fallah zag iets in hem, en “het is goedgekomen”, aldus de conclusie van interviewer Rick de Gier, filmjournalist voor onder meer De Correspondent.

Er kwamen veel vragen vanuit het publiek. Een studente vroeg Bensaihi hoe het was om die seksscène op te nemen. “Pfff…,” begint hij. “Zeventien man op de set en iedereen wilde mijn kont zien. Dat was niet makkelijk.” Vooraf liet hij het script lezen door zijn belangrijkste raadgevers: zijn ouders. Zij vonden het goed, dus hij ging het doen. Voor Bensaihi telt alleen de mening van zijn ouders.

De innemende acteur Bensaihi zit nog op school, hij studeert talen. Zijn rapgroep zit aardig in de lift, en hij is bezig met de opnames van een televisieserie. Daar gaan we nog veel van horen.