#BFFdag3: Wij (zien u graag)

Door 10 juni 20182018, BFF, Events, film, nieuws

De zaterdag van het festival begon met een zalig Belgisch ontbijtje, gevolgd door de vertoningen van vier zeer diverse films. Het gevierde oorlogsdrama Insyriated van Philippe Van Leeuw, de bijzondere documentaire So Help Me God van Jean Libon en Yves Hinant, het rauwe Vlaamse drama Cargo van Gilles Coulier en de Waalse thriller Une Part d’Ombre van Samuel Tilman. Maar de hoofdrol was op 9 juni voor de boekverfilming Wij.

Tijdens een drukbezochte talkshow in de foyer werd Elvis Peeters geïnterviewd door journalist Theo Hakkert over het boek Wij. Elvis Peeters is een schrijverspseudoniem waarachter het echtpaar Nicole van Bael en Jos Verlooy schuilgaat. In het interview vertelde Verlooy over hun gezamenlijke schrijfproces en verschillende heftige thema’s en gebeurtenissen uit het boek passeerden de revue. De ontspoorde seksuele ontdekkingstocht van acht tieners blijkt een collage van echte gebeurtenissen, die de schrijvers lazen in kranten of hoorden van deskundigen. Met de talkshow kregen de bezoekers de nodige context voor de première van de film die hierop volgde.

Langzaam druppelde de jonge castleden van Wij binnen en regisseur Rene Eller was ook al gesignaleerd. Hun film ging in première in een uitverkochte zaal en daarna gingen ze in gesprek met Theo Hakkert. Over de casting, je blootgeven als acteur en de uiteenlopende heftige reacties op de film.

De dag werd feestelijk afgesloten met Belgische biertjes, lekkere hapjes en vrolijke deuntjes van DJ’s Wesley de Nas en Frank Schuemie. Bekijk hieronder een sfeerimpressie van dag 3, gemaakt door fotograaf Mylene Cybele. Alleen vandaag nog is het Louis Hartlooper Complex in Belgische sferen. We zien u graag!