#BFFdag4: Zalige Patattekes & Zotte Patsers

Door 15 juni 20182018, BFF, Events, film, nieuws

Zondag 10 juni was de laatste dag van het Belgisch Film Festival 2018. ’s Ochtends was er een groep ouderen vanuit Stichting Met je hart te gast om te ontbijten en de film Vele hemels boven de zevende van Jan Matthys te bekijken. Daarna stonden op het programma: de Vlaamse komedie Charlie en Hannah gaan uit van Bert Scholiers (openingsfilm BFF 2018), de aangrijpende documentaire Rabot van Christina Vandekerckhove en de curieuze documentaire Marquis de Wavrin van Grace Winter en Luc Plantier. De laatste film werd deskundig ingeleid door filmjournalist Theodoor Steen.

Na een weekend vol Belgische films, Belgische makers, Belgische biertjes, Belgische patattekes, Belgische wafels en veel zonnestalen, sloten we het festival af met een knal. De Vlaams-Nederlandse misdaadfilm Patser van Adil El Arbi en Bilall Fallah stond namelijk op het programma als slotfilm. Voor iedereen die dit kleurrijke gangsterepos had gemist of graag een keer in een filmtheater wilde bewonderen.

We kijken terug op een zalig en plezant Belgisch Film Festival 2018 en we hebben nu al goesting in volgend jaar. We zien u graag! Bekijk hieronder een sfeerimpressie van dag 4, gemaakt door fotograaf Mylene Cybele.